Nyt ollaan sitten kaksi päivää syöty tota "laihdutussoppaa" ja sen kyllä huomaa. Maha kurisee ja murisee ja ilmavaivat ovat kamalat. Ja vielä kun ostin eilen tuoretta maalaisruislimppua niin se kruunaa kaiken. Vatsa on pömpöllään ja sattuu. Ihminen on hullu...kun ei muista että joka kerta on sama juttu kun syön tota ruisleipää ja kaaliruokaa. Puks! Puks! Aah, helpotti. Siis ihan oikeasti, eikö kukaan muu kärsi ilmavaivoista kun minä? Muistan kun liityin ekan kerran Painonvartiojoihin ja aloin syömään heidän ohjeiden mukaan niin ihan sama juttu, maha oli kuin ilmapallo joka välillä räjähti...Mun täytyy kyllä nyt paastota huominen päivä sillä lauantaina on ne synttärit mihin pitää mennä ja siellä ei auta puksutella kahvipöydässä...

Tuskinpa tekee hyvää mun painollekkaan että maha on täynnä ilmaa, painaa varmasti 5 kiloa, ainakin on sellainen tunne. Hitsin hitsi...tähänkö se laihtuminen loppui? Kuulitteko, taas kauhea murina, pojat tappelee puurolusikasta mahassa...kauheaa olisi olla jossain vieraissa töissä jos olisi maha tämmösessä kunnossa...kotona kun on niin ei ole mitään väliä vaikka välillä pieraisee...Järkyttävää että naisihminen on näin sika...kyllähän nyt miehet saa piereskellä mutta että neiti-ihminen...häpeä edes...No toivotaan että yön aikana menee "tauti" ohi ja huomenna olen uusi ihminen. Ja kaaliruoat on nyt pantava pannaan ja samoten nuo ruislimput pysykööt pakkasessa vähän aikaan...

Mutta on tässä ilon aiheitakin...tänään on ainakin saanut liikuntaa..töissä tuli käveltyä ainakin miljoona askelta ja vielä tosi hiostavassa ympäristössä...sitten vielä läksin koirien kanssa lenkille...ensin meinasin viedä ne tonne koirapuistoon juoksemaan että olisin saanut itse huilata mutta käänsin auton kuitenkin tonne peltotielle ja tehtiin ihan reipas lenkki...sitä oikein nauttii kun ottaa ittestä kaiken irti...silloin voi hyvällä omalla tunnolla lopun iltaa vaan olla ja makailla. Nyt katselen Liv-kanavalta ruotsalaista tv-ohjelmaa "Arvostele mun illallinen". Aikanaan tuli katottua ton englantilainen versio mut on tääkin ihan kiva. Siinä neljä ihan ventovierasta ihmistä pitävät illalliskutsut vuoronperään toisilleen. Mukava kattoa mitä ihmiset tekee ruokaa ja miten toiset sitten sen arvostelee. Onko kukaan muu seurannut tota sarjaa? Mietin aina et mitähän ruokaa sitä itse osaisi laittaa jollee ihan ventovieraille ihmisille? Ensin pitää olla alkuruoka, sitten pääruoka ja jälkiruoka. Ikinä en ole pitänyt mitään illalliskutsuja, muuten kun tietysti jouluna mut eihän sitä lasketa mukaan. Meikäläisen illallinen saisi varmaan 0 pistettä...No ajanvietettähän toi vaan on mutta mukavaa sellaista.

Laitan tähän loppuun vielä artikkelin ilmavaivoista ja miten niitä voi hoitaa ja ehkäistä. Aika monta kasvia löytyy luonnosta mikä auttaa tähän vaivaan...Puks! suokaa anteeksi....

Ikävät Ilmavaivat

Vaihtoehtoisia hoitomuotoja tuttuihin vaivoihin.
Ikävät Ilmavaivat
Ilmavaivat johtuvat suolistossa tapahtuvasta käymisestä, jonka ehkäisyssä oikea ruokavalio on avainasemassa. Omien kokemustensa pohjalta kukin voi välttää ongelmallisia ravintoaineita. Lääkäriin on syytä mennä, mikäli ilmavaivat ovat kivuliaita.
 
1. Syö oikein. Ilmavaivat eivät sinänsä ole vaarallisia, mutta usein toistuessaan hankalia ja kiusallisia. Niitä voi ehkäistä nauttimalla valikoidusti vain muutamia ruoka-aineita kerrallaan.
Tavallisimmin ilmavaivoja aiheuttavat kaalin ohella sipuli, herneet, pavut, vihreät paprikat, raa’at omenat ja luumut. Myös maito ja maitotuotteet voivat edistää kaasunmuodostusta. Tällöin ilmavaivat johtuvat useimmiten laktoosi- intoleranssista.
Suolen toimintaa elvyttävät yrtit helpottavat ilmavaivoja. Käymishäiriöitä torjuvat katkeroaineet, kuten siankärsämötee ja voikukanlehtisalaatti. Kannattaa myös välttää sokeria, viiniä, olutta, tuoretta leipää ja käristettyjä ruokia.
Curry, korianteri, cayennepippuri, oregano ja rosmariini normalisoivat suoliston bakteerikantaa. Ilmavaivoja helpottavat myös minttu, anis, tilli, rätvänä, timjami, meirami ja salvia. Mustikkamehu on tehokas vatsan rauhoittaja. Aterian päätteeksi voi pureskella kuminan- ja fenkolinsiemeniä.
 
2. Muutamia kotikonsteja. Inkivääritabletit ja lääkehiili lievittävät ilmavaivoja. Siankärsämöä ja kamomillaa voi nauttia myös uutteena. Paasto rauhoittaa suolistoa.
Papaijasta saatava entsyymi (Papayaforce) edistää ruoansulatusta. Hiivan liikakasvua suolistossa voi vähentää noudattamalla hiivatonta ruokavaliota ja nauttimalla maitohappokäynyttä heratiivistettä (Molkosan).
 
3. Ulkoiset hoidot. Voit hieroa vatsaa kamomillaöljyllä. Aseta vatsalle vuorotellen kylmä ja kuuma haude. Vyöhyketerapeutti voi käsitellä vatsan alueen refl eksipisteitä. Aromaterapia suosii ulkoisesti basilika-, salvia- ja piparminttutippoja. Myös jooga on eduksi.
Syö hitaasti ja pureskele ruokasi kunnolla. Tupakka, purukumi ja hiilihappoiset juomat pahentavat tilannetta