ollaan "kärvistelty" ja laskettu pisteitä kaikesta mitä suuhun on laitettu. Täytyy tunnustaa että välillä olisi tehnyt mieli ottaa jotain hyvää päiväkahvin kanssa mutta olen saanut tuon pikkupirun tuosta olkapäältä hiljaiseksi ja tyytynyt johonkin kevyeeseen vaihtoehtoon. Eilen tilasin Painonvartijoilta erilaisia patukoita ja sipsipusseja jotta joskus voisi hyvällä omalla tunnolla herkutella. Sipsipussi voisi olla vaikka se lauantai-illan herkku jonka itselleni lupasin eilen. Saa nähdä kuinka nopea toimitus tavaroilla on...olisin tietysti voinut mennä tänään ostamaan nuo patukat myös Painonvartijat ryhmästä mutta jotenkin ei kehtaa mennä sinne kun on lihonut kaikki kilot takaisin mitä siellä viimeeksi sain pois. Vaikka tuskinpa olen ainoa, kyllä tuolla kauppareissulla olen nähnyt monet tutut kasvot jotka olivat samaa aikaa mun kanssa ryhmässä ja ihan sama juttu heillä, kaikki on tullut takaisin ja monelle varmaan korkojen kera.

Kävin muuten tänään vaa´alla ja oli paino pikkasen pudonnut mut ei kai muutamassa päivässä voi hirveesti tippuakaan. Sunnuntai aamuna on virallinen punnituspäivä ja sitte nähdään onko suunta minkäläinen. Tän päivän syömiset on jatkanut samaa linjaa kuin aiempina päivinä. Aamiaisella söin weetabixejä mehukeiton kanssa ja päivällä kanariisisalaatin. Päivälliseksi söin sitten itsetehtyä jauheliha/perunakiusausta ja nyt iltapalalla kahvia ja yhden kellogs patukan. Jos vielä myöhemmin söisi yhden appelsiinin ettei tule "nälkästä" oloa.

Juominen on edelleen hakusessa mutta ostin tänään vischypulloja kun toi raanaveden juominen tökkii pahasti...Ja ison kasan erilaisia kasviksia, niin tuoreita kun pakasteita. Olen aina ollut kova syömään kaikenmaailman vihanneksia, mutta eihän se ole mun painoa pudottanut kun olen syönyt niiden kanssa kaikenlaista lihottavaa ruokaa. Ruusukaalit on mun herkkua sekä yleensäkin kaikki kaalit. Hapankaalisalaattia voisin syödä vaikka koko rasiallisen kerralla (jos vaan jaksaa kärsiä niitä ilmavaivoja) ja lanttukuutiot keitettynä vie kielen mennessään. Paha tapa vaan on ollut että monien keitettyjen vihannesten kanssa oon laittanu "voita" joukkoon eli siihen niiden hyvät terveysvaikutteet ovat loppuneetkin. Eli pois se tapa ja äkkiä.

Teille muillekin jotka etsitte uusia ruokaohjeita- ja reseptejä niin käykääpä katsomassa Kotimaiset Kasvikset ry:n sivuilta ihania ohjeita, sieltä löytyy ruokaohjeita laidasta laitaan ja esimerkiksi salaattien ohjeita pitkä litania. Ei aina tarvitse tyytyä siihen lehtisalaatti/tomaatti/kurkkuyhdistelmään....

 

Aattelin että joku päivä vois kokeilla tällasta ruokaa, kun tuli ostettua tänään kaupasta noita maustamattomia broilerin koipipaloja....

 

Broileri-juurespata

4 marinoimatonta broilerin rinta- tai koipipalaa
mustapippuria
100 g pekonia
rypsiljyä
4 porkkanaa
1 sellerinvarsi
1 palsternakka
1 pieni kyssäkaali (vaihtoehtona pala lanttua)
3 pientä sipulia
7 dl kanalientä
1 laakerinlehti
timjamia, persiljaa, rakuunaa
4 - 6 kiinteämaltoista perunaa

  • Pippuroi broilerinpalat ja ruskista niitä hetki pannussa pilkotun pekonin kanssa. Kuori ja pilko kasvikset, lohko perunat. Siirrä kasvikset ja perunat uunivuoan pohjalle ja kaada kanaliemi päälle. Lisää mausteet ja hienonnetut yrtit. Nosta broileri- ja pekonipalat päällimmäiseksi pataan.
  • Kypsennä pataa uunissa 200 asteessa noin tunti.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry