Kattelin tota Suurin Pudottaja finaalia. Ups, olipas toi Omo tosi hoikka mies nykyään. Muutama on saanut noista kilpailijoista hyvin painoaan pois mutta nuo alkupään tippujat ovat pikkasen repsahtaneet tai siis eivät ole jaksaneet kotona jatkaa tota laihdutusta. Miten se onkaan niin tuttua. Alussa ollaan niin innoissaan ja tsemppiä täynnä mutta äkkiä sitä ihminen luovuttaa....Saa nähdä miten hoikkia on nuo kolme finalistia kun saapuvat estradille...No hei, Kaisu oli laihtunut peräti 52 kiloa ja puolessa vuodessa. Uskomatonta!! Miten on mahdollista. Mutta kun katteli tota sen treenaamista niin kyllä pikkasen likka liikkui enemmän kun meikäläinen. Mun lenkit harvoin on hiki lenkkejä. Tänään kyllä näin sellaisen lajin mikä olisi tänä talvena ollut hyvä kuntoilumuoto. Joku mies käveli lumikengillä pitkin hankia, ja kun jälkiä kattelin niin upposi varmaan 20 cm lumeen eli varmana tosi rankkaa. Se jos joku polttaisi kaloreita ja rasva tirisisi. Onkohan mentävä ostamaan tommoset kengät huomenna?? Tuskin tarvisi meikäläisen kunnolla kiertää kun talon ympäri niin hiki olisi pinnassa.

Ja nyt kun tää mun laihdutus on päällimmäisenä mielessä niin olen netissä ihmetellyt kuinka erilaisia dieettejä ja laihdutuskuureja maailma on täynnä. Olen muutaman kerran törmännyt täällä blogimaailmassa Cambridge-nimiseen laihdutuskuuriin. Täytyy myöntää että on ihan uusi tuttavuus mulle, Xtravaganza on tuttu ja tuntuvat olevan aika paljon samanmoisia, nimi vaan eri (tai niin ainakin olen ymmärtänyt). Pussikeittoja syödään ja nopeasti varmaan laihdutaan. Itsellä on kokemusta sen verran tuosta Xtravaganzasta että viime kesänä söin niitä keittoja parin viikon ajan. Sain niitä erään tutun kautta ja kyllä sillä kuurilla hyvin laihtuikin, sen parin viikon aikana lähti pois liki 7 kg. Mutta oli lopetettava koska aiheutti mulle rytmihäiriöitä (vaikuttaa veren kalium arvoihin) ja alkoi olla sellainen tunne että ei oikein ole terveellistä hommaa. Ja täytyy myöntää että olivat aika pahan makuisia. Niitä makeita keittoja ei voinut syödä ollenkaan ja kaikissa oli joku ihme sivumaku joka alkoi hyvinkin äkkiä tökkimään. Ei ollut mun juttu. Tiedän muutaman ketkä ovat tolla X-kuurilla olleet ja saaneet hyvinkin painoa pois mutta kun olen heidät puolen vuoden päästä nähnyt uudelleen ovat vaitettavasti lihonneet kaikki kilot takaisin. Eli se painonhallinta on todella vaikeaa, olisi sitten laihtunut millä konstilla tahansa.

Meikäläisellä on varmaan tuhannes "laihdutuskuuri" menoillaan. Nyt ei kyllä olla millään kuurilla vaan yritetään jatkaa lopun elämää näillä "eväillä". Tiedän että jos on liian ankara itseään kohtaan ja kieltää kaikki herkut niin niistä tulee sata kertaa houkuttelevimpia ja sortuminenkin niihin on satavarma. Eli olenkin päättänyt että lauantaisin saunan jälkeen mulla on "herkkuhetki" eli silloin syön joko jäätelön tai jonkun makean leivonnaisen kahvin kera. Muuten, itseni hyvin tuntien, penkaan hyvinkin pian kaikki kaapit ja laatikot etsien jotakin helpotusta makean tuskaan...Mutta kuitenkin tulen laskemaan nuo herkut sitten päivän ruokapisteisiin eli siitä ei ole kysy että söisin liikaa.

Ongelmana mulla on ollut aina että mitä söisi kahvin kanssa. Ei sitä aina jaksa jotain ruisleipää ottaa vaan yleensä sitä on tullut syötyä kaikenmaailman pullat ja piirakat. Tänään kävin kaupassa ja ostin noita Kellogsin myslipatukoita, jotka on tosi hyviä syödä just kahvin kanssa. Ovat sen verran makeita et voi kuvitella syövänsä jonkun viinerin mutta kuitenkin on vain 90 kcal/patukka eli 1,5 pistettä. Sit ostin vielä semmosia kivoja Kellogsin "pipareita" jotka on annospusseissa, ovat kivoja napostella ja pussista riittää kahteen isoon kahvikupilliseen. Nam! Aattelin kyllä tilata tuolta Painonvartijoilta noita erilaisia patukoita koska niissä on pisteet laskettu valmiiksi ja täytyy myöntää et ovat hyvän makuisia. Ovat helppoja välipaloja eikä tarvitse käyttää laskupäätään et kuinka paljon niistä menee päivän pisteistä. Tilaankin jo tänään...

Olin muuten ylpeä itsestäni tänään. Oltiin eräillä esittelypäivillä ja siellä tarjoiltiin grillimakkaraa. Olisi ollut kyllä pikkasen suolasen tuska kun en ollut ehtinyt syömään koko aamussa mitään (oikein järkevää) mutta pysyinpä tiukkana ja enkä sortunut...Mun makkaran sai meidän hauveli joka oli reissussa mukana ja istui auton takana. Sille näytti maistuvan.

Lenkki on tehty koirien kanssa, mutta ei mitenkään rankka. Kuitenkin tunnin keikka joten kai se jotain hyvää tekee elimistölle tai ainakin päänupille. Olikin tosi ihana ilma, aurinko alkoi juuri laskea kun käveltiin hauveleiden kanssa. Kaunista. Oikein hermot lepäsi. Huomenna on taas työpäivä (tänään oli vapaa mutta päivä meni asioita hoidellessa) ja edessä onkin kiireiset pari viikkoa työn merkeissä. Mun "työpaikka" on täällä kotitilalla ja välillä on sellainen tunne et laihdutus voisi olla helpompaa kun ei aina olisi kotona ja jääkaapin lähettyvillä. Vieraissa töissä olisi säännölliset ruokatauot eikä tällaiset et syödään silloin kun huvittaa, eli tunnin välein. Nyt täytyy yrittää olla tiukkana ja laittaa vaikka kello "herättämään" et koska meikäläisellä on noi lakisääteiset kahvitauot....