No aika tylsää mutta pakko kai siihen on tottua....

Jestas kun en tajunnut et tuolla Citymarketeissa on jotkut jumbomarkkinat...parkkipaikkaa ei meinannut löytää millään etenkin kun puolet paikoista on lumikasojen alla. Meikäläinen ei käy tuolla isoissa marketeissa usein ja tottakai silloin kun sinne eksyn niin väenpaljous on kamala. Huh, työstähän tuo kaupassa käyntikin käy. Läksin ostamaan uusia ulkoiluhousuja ja löysinkin tosi halvat, 10 euroa vaan maksoi. Eihän niillä pakkasessa pärjää mutta jospa tuo ilma pysyisi nyt jo tämmöisenä suojasäänä.

Ostoskärrit tuli taas kaikenlaisista ruokatarvikkeista täyteen. Löysin pieniä herneenpalkoja jotka on vissiin tuotu Keniasta asti. Pitäisi suosia kotimaista mutta miten voi tähän aikaa vuodesta. Siitakesieniäkin löysin, vaikka olisi tuolla omassa pakkasessakin kanttarelleja pussi toisen perään. Miten se on niin vaikeaa ottaa tuolta pakkasesta mitään esille? Kaiken maailman marjatkin on siellä odottamassa pääsyä päivänvaloon, mutta eiköhän ne jää ensi syksyjen marjojen alle taas niinkuin aiempina vuosinakin on käynyt...Ihminen hamstraa (ainakin minä) joka syksy ämpäritolkulla mustikoita ja puolukoita muttei ymmärrä kuitenkaan syödä niitä. Pitäisiköhän tehdä oikein kirjallinen menu jossa olisi mukana myös marjat? Täytyy varmaan...

Lenkki tehtiin iltapäivällä, kierrettiin moottorikelkkarataa, olikin vähän rankkaa kun oli mennyt suojakelillä pehmeäksi mutta kun matka ei ollut kamalan pitkä niin hyvä että oli edes tehokasta. Päivälliseksi söin noita keitettyjä herneenpalkoja ja parsakaalia, paistettuja siitakesieniä, yhden pienen maustetun broilerinkoipipalan, puolikkaan perunan ja vielä lisäksi kiinankaalisalaattia. Kuulostaa isolta määrältä mutta pisteitä ei paljon kuitenkaan kertynyt. Saunassa on jo käyty ja nyt ramasee mukavasti.

Ostin iltanamuksi kuivattuja omenanpaloja, olivatkin tosi makeita kun äsken niitä maistelin. Pussi on pieni joten siitä menee laskujeni mukaan 1 piste. Sitten on vielä Mansikkajäätelöpikari, kevyt sellainen, siinäpä ne mun herkut sitten onkin. Aikamoinen ero mitä ennen meni: suklaalevy, sipsejä, iso kuppi jäätelöä (mahdollisemman lihottavaa) ja sitten tietysti saunasiideri tai -lonkero. Nyt en edes sellaista ostanut vaikka onhan niitäkin kevyt-versioita. No joskus tietysti voi ottaa yhdet mutta nyt yritetään ettei heti aleta antamaan periksi ja syödä tai juoda yksi herkku sieltä ja toinen täältä. Huominen punnitus pikkasen kauhistuttaa ja voin jo sanoa ettei ole paino kaksinumeroinen. Lähellä mutta niin kaukana....eli huomiseen.