Erehdyin menemään tiistaina tuonne saksalaisten lähiökauppaan ja löysin sieltä kokonaisen ananaksen...oli kaunis ja ennen kaikkea edullinen kilohinnaltaan....makuahan en vielä ostaessani tiennyt mutta aavistin sen olevan kitkerän väkevää....Kerrankin  iloinen ylläri kuoren sisällä....ihanan mehukas, makea ja maittava...niin maittava että nyt on syöty kokonainen ananas eikä siihen mennyt kuin kaksi päivää tai oikeastaan kaksi iltaa...ajattelin että ananas voisi olla hyvä nesteenpoistaja mitä sen ainakin kehutaan olevan...otinpa sitten selvää mitä tuo herkku oikeasti pitää sisällään ja aikamoisia terveysvaikutuksia sillä sanotaan olevan:

Raikas ja makea etelän hedelmä auttaa sulattamaan raskaan aterian. Rohdoskäytössä ananas on perinteisesti ollut naisten kasvi, jonka on uskottu muun muassa hoitavan epäsäännöllisiä kuukautisia. Lisäksi ananasta on käytetty vatsavaivojen, lihaskipujen, limaisen yskän ja tulehdusten hoitoon sekä sisäloisten häätämiseen.

Ananas sopii sellaisenaan nautittavaksi, leivonnaisiin, kylmiin jälkiruokiin, juomiin ja pirtelöihin sekä kauniin keltaisen värinsä takia syötäväksi koristeeksi. Ananasta syödään myös pihvien ja pizzan päällä, hampurilaisen välissä sekä eksoottisten kana- ja lihapatojen joukossa.

Ananas sisältää runsaasti C-vitamiinia, B1-vitamiinia, kuitua ja mangaania, flavonoideja sekä hieman eräitä muita B-ryhmän vitamiineja ja hivenaineita. C-vitamiini ja flavonoidit toimivat antioksidantteina eli estävät soluille haitallisia hapettumisreaktioita. B1-vitamiinilla on myönteisiä vaikutuksia verenkiertoon.

Rohdoskäytön kannalta tärkein ainesosa on bromelaiini-entsyymi, joka hajottaa proteiineja. Alustavissa tutkimuksissa on saatu myös viitteitä siitä, että eräät ananaksen ainesosat tehostaisivat elimistön puolustusreaktiota syöpäsoluja vastaan.

Nykyään yleisimmät ananaksen sovellukset rohdoksena ovat
ruoansulatuksen edistäminen ja nesteenpoisto. Ananas onkin mieto diureetti, eli se nopeuttaa nesteen poistumista elimistöstä. Tästä voi olla apua esimerkiksi PMS-oireiluun liittyvässä turvotuksessa sekä painonpudotuksessa.

Bromelaiinia on jonkin verran ananaksen hedelmälihassa, mutta erityisesti kasvin varressa, lehdissä sekä hedelmän ytimessä. Bromelaiini helpottaa lihan sulamista ruuansulatuselimistössä. Eräissä tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että bromelaiinilla olisi tulehdusta estäviä vaikutuksia ja että siitä saattaisi olla apua esimerkiksi reumatyyppisten kipujen sekä iho- ja hengityselintulehdusten tukihoitona.

Hyvin suurina määrinä bromelaiini saattaa aiheuttaa voimakasta ripulia, pahoinvointia, ihottumaa ja kuukautisten runsastumista. Se voi aiheuttaa myös kontaktiallergiaa, joka ärsyttää ruoansulatuskanavaa ja aiheuttaa ihon kutinaa. Joidenkin arvioiden mukaan bromelaiini voi aiheuttaa kohdun kouristelua ja siten johtaa keskenmenoon. Eräistä muista allergioista kärsivät voivat saada ananaksesta ristiallergiareaktion, jolloin sen nauttimista tulee välttää. Muutoin ananas on kuitenkin turvallinen ja terveellinen ruoka-aine.

ILMANKOS HAIN TÄNÄÄN UUDEN ANANAKSEN SAMAISESTA KAUPASTA....ainoa mitä tuosta "haitta" listasta on mulle tullut niin suun pielet on punaisena tuon ananaksen jyrsimisestä...sen verran sen mehu ärsyttää ihoa että täällä maataan nyt naama punaisena ja kirvelevänä...purkillinen kasvovoidetta vaan naamaan niin eiköhän huomenna voida "korkata" tuo seuraava ananasakäämä...ja toivottavasti se poistaa nestettä ja sulattaa sapsukat vattassa alta aika yksikön...tiistaihin mennessä saa poistua nestettä aika monta litraa että sen huomaa puntarilla....